Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Główna
(3)
Autor
Adamczewska Barbara
(1)
Jachowska Halina
(1)
Pacer Renata
(1)
Rok wydania
2000 - 2009
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Kanapki i przekąski
(1)
Obiad
(1)
Potrawy jarskie
(1)
Potrawy mięsne
(1)
Potrawy z ryb i owoców morza
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Drugie dania / Barbara Adamczewska. - Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. - 94, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania)
Indeks.
Co ugotować na obiad? To pytanie zadają sobie zarówno doświadczone, jak i debiutujące gospodynie domowe. Aby zaoszczędzić Państwu czasu i rozterek, autorka dzieli się swoim doświadczeniem kulinarnym i przedstawia kilkadziesiąt scenariuszy obiadowych. Zawierają one nie tylko potrawę główną, ale i uzupełniające ją dodatki. Wszystkie niezwykle smaczne, niektóre sięgają do źródeł tradycyjnych, inne współczesnych. Znajdą tu Państwo m.in. receptury na rybę duszoną z pomidorami, bitki z pieczarkami czy też pieczone żeberka z porami w sosie winegret.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 350873 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Pyry, ziemniaki, kartofle / Halina Jachowska. - Warszawa : Prószyński i S-ka, cop. 2006. - 94, [2] s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania 17.)
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 297474 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przystawki / Renata Pacer. - Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. - 92, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
(Encyklopedia Gotowania)
Indeks.
O jedzeniu można mówić w nieskończoność. Właśnie dlatego postanowiliśmy wydać nową serię kulinarną, poświęconą tej jakże radosnej stronie życia. Pierwsza książka dotyczy dań popularnie zwanych zakąskami. Autorka, która nie ukrywa, że jej hobby to kuchnia, odkrywa przed czytelnikami tajniki dań, które są jej autorstwa. I tak bigosik z krewetek czy śledź w zalewie śliwkowo-oliwkowej dostarczą Państwu niezapomnianych doznań smakowych i przyczynią się do poszukiwania własnych szaleństw kulinarnych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Główna
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 350874 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej